Новия "стар" фреон R32 | Чернев Клима
0700 16 7 16 на цената на градски разговор

Новия „стар“ фреон R32

refrigerants

По-чиста околна среда преди всичко.

От известно време всичко свързано с екологията е много актуално и на всички се налага да се съобразяват с новите щадящи изисквания, които непрекъснато се налагат с цел да се ограничи разрушаването на озоновия слой, замърсяването на околната среда, повишаването на вредните емисии във въздуха и т.н  Всичко това нямаше как да не засегне и производството на хладилна и климатична техника. Всички които работят в този сектор помнят как наложилия се преди време фреон R22 беше забранен и заменен от познатия R410А тъй като многобройни изследвания доказаха, че при разлагането си във въздуха той участва в процеси които спомагат за нарушаването на озоновия слой. В много страни производството му е забранено въпреки че все още има действащи устройства които работят с този тип хладилен агент.

 

Първа стъпка

Така през 1996г дойде времето на неговия заместник, който беше обявен за много по-щадящ и по-безвреден r410aот своя предшественик. За разработването му основна заслуга имат Carrier Corporation, които в партньорство с още две компании успяха да го въведат в употреба. И така всички производители  започнаха производство на уреди основно с R410А и в по-редки случаи с R407.

 

 

 

Нещо по-добро на хоризонта

Но ето че и тяхното време отминава, защото на сцената се появи още по-добър вариант. Това е разработения от Daikin R32. Всъщност той e познат отдавна тъй като участва във формулата на R410А и дори е тази част коr32_whyято го прави „използваем“ в климатичните системи. Всички са на мнение че R32 е най-балансирания използван до сега фреон. Отделно изследванията показват, че устройство което работи с този тип хладилен агент нанася пет пъти по-малко вреда на околната среда в сравнение с R410А. Ефективността му е много по-висока а енергийните разходи на уредите които работят с него много са по-ниски.

 

 

Единствения възможен вариант

R32 има и още едно много съществено предимство. Той е единствения фреон който отговаря на изискванията на новия регламент за флуорираните парникови газове, който ще влезне във сила от 2025г.

 

0 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »