Термопомпени системи | Чернев Клима
0700 16 7 16 на цената на градски разговор

Термопомпени системи

 

daikin-altherma-niskotemperaturna

 

 

Термопомпените системи за отопление и климатизация могат да намалят с до 60% сметките за ток на дома-кинствата в България, отопляващи се с конвенционал-ни електронагревателни уредиТермопомпената сплит система, задвижвана от електродвигател с инверторно управление, осигурява комфортен микроклимат през горещите и студените дни от годината, като същевременно ефективно намалява влагата в дома и поддържа желаната температура.
Когато оптимално е избрана духалка с променлива скорост, управлявана от инвертор, се постига висока ефективност и оптимален микроклимат, като се намаляват експлоатационните разходи и се опазва чистотата на околната среда в жилищния район.

Термопомпената система, ефективно и без да замърсява, осигурява отопление през зимата и охлаждане през лятото. През лятото термопомпата работи в режим на климатизация, като „изпомпва” топлина от жилищното помещение и я „изхвърля” в околната среда, а през зимата работи в режим на отопление, като в помещението тя вкарва топлина, която всъщност „изпомпва” от околната среда. Когато външните температури са ниски, дори под нулата, в студения външен въздух се съдържа топлина, която може да се улови от термопомпата и да се вкара в жилището.

Обикновено термопомпите с по–малка мощност са подходящи за по–малки жилища в по–студени райони, където те могат да се използват за осигуряване на базовия топлинен товар, с добавяне на топлина от друг топлоизточник в по-студените дни на годината. По–мощните системи се използват по-често за затопляне и охлаждане на по–големите жилища в райони с по-топъл климат. Поддържането на оптимален микроклимат в дома не зависи само от правилния подбор на термопомпения агрегат. Правилният избор на духалки, свързани към агрегата, може значително да подобри коефициента на преобразуване на термопомпената система, което от своя страна води до поддържане на оптимален микроклимат, намаляване на енергийната консумация и съответно снижаване на разходите за електроенергия.

Ползи от използването на термопомпена сплит система с инвертор:

  • Постигат се значителни икономии на енергия в сравнение с конвенционалните отоплителни електроуреди.
  • При преобладаващите климатични условия в България се постига средногодишен коефициент на преобразуване над 2.6, което значи, че с 1 kW консумирана мощност в компресора за секунда ( електроконсумация ), се вкарат 2.6 kW топлинна мощност за секунда в жилището.
  • Произвежда кондициониран въздух с оптимални параметри, който се разпределя равномерно в жилищното помещение, като се намаляват студените зони и се поддържат комфортни температури във всички точки.
  • Опазва се околната среда, като се използва безплатната топлина, която се съдържа във външния въздух.

0 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »